27 Eylül 2008 Cumartesi
BAHARATLI PATATES
İster tek başına yemek olarak yiyebileceğiniz, isterseniz et yemeklerinizin yanına garnitür olarak sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir patates çeşitlemesi.
4-5 adet patates
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber ve tuz.
Geniş bir tencereye sıvı yağ koyulur ve yağın tüm tabana yayılması sağlanır. Patatesler yuvarlak olarak kesildikten sonra bir sıra tencerenin tabanına sıralanır. Üzerine yukarıda yazdığım baharatların hepsinden patateslerin üzerini kaplayacak şekilde serpilir. Kalan patatesler yine aynı şekilde tencereye sıralanır ve üzerine bir kat daha baharatlar serpilir. Çok kısa ateşte ve hiç su koyulmadan patatesler yumşayana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder