20 Eylül 2008 Cumartesi
CİCİBEBELİ TATLI
Bebe bisküisiyle yaptığım çok lezzetli bir tatlı
2 bardak süt
50 gr.dan biraz az margarin
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yaklaşık 30 tane cicibebe
Üzeri için kaç çeşit istenirse
Kakao
Tarçın
Hindistan cevizi
Pasta süsleri
Dövülmüş fındık
Margarin ve un tencerede biraz kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt ve şeker ilave edildikten sonra karıştırarak pişirilir. Ateşten indirmeden vanilya ilave edilir ve ateş kapatılır. Ara sıra karıştırılarak kuvvetli sıcağı gittikten sonra cicibebe bisküvileri muhallebiye ilave edilir ve ezilerek muhallebiye karıştırılır. Oda sıcaklığına ulaşan muhallebi buz dolabında yaklaşık iki saat bekletilir. Hamur yumşak olduğundan şekil vermek için, örneğin, bir pasta tabağına kakao koyduktan sonra, yaklaşık bir tatlı kaşığı muhallebi alınır, başka bir kaşığın sırtıyla muhallebi kakaonun içine itilir.Daha sonra parmak ucukla muhallebi döndürülerek kakaoya bulanır ve avuç içine alınarak toplar yapılıp servis tabağına sıralanır. Bu ölçüden yaklaşık 30 tane top çıkmaktadır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder