11 Eylül 2008 Perşembe
PASTİÇ
Pastanlerde yediğimiz ay çörekleriyle tadı hemen hemen aynı.
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket margarin
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
1 çay bardağı ceviz
1 yumurta akı
2 dilim kek
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
İç malzemenin hepsi karıştırılarak yoğrulur.
Üzerine
1 yumurta sasırı
Ceviz yada fındık kırığı
Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulur. Hamur iki parçaya bölünerek açılır, İçine iç malzemesi koyularak dört parmak genişliğinde hamur tamamen katlanır. katlanan hamur yine dört parmak genişliğinde bıçakla kesilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Diğer hamur parçasına da aynı işlem uygulanır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder