26 Eylül 2008 Cuma
KREM KARAMEL
Lezzetli ve hafif bir tatlı daha.
1 litre süt
1 yumurta
2 kahve fincanı mısır nişastası
3 kahve fincanı şeker
karamel için
3- 4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Tüm malzemeler karışıştırılıp muhallebi gibi pişirilir. Sıcakken kaselere boşaltılır.
karamel için; bir tavada 3-4 yemek kaşığı şeker koyu kahve renginde oluncaya kadar pişirilir. daha sonra 2 yemek kaşığı su eklenerek biraz kıvam verilir ve muhallebilerin üzerine 1-2 tatlı kaşığı eklenir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
çok pratik eğlenceli ve lezzetli tarfileriniz var ellerinize sağlık..en kısa zamanda deneyeceğim:)blogunuzu izlemeye aldım:)
YanıtlaSilçok pratik eğlenceli ve lezzetli tarifleriniz var.ellerinize sağlık.inş bi çoğunu deniyeceğim.blogunuzu izlemeye aldım:)
YanıtlaSil