9 Eylül 2008 Salı

KALBURABASTI

























Geleneksel ve bir okadarda lezzetli tatlılarımızdan birtanesi.

100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 bardak un

Şerbet için
3 bardak şeker
3,5 bardak su
3-4 damla limon suyu

Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kaparılıp bir yüzü delikli makarna süzgecine bastırılır. Arzu edilirse ister içine yada ister üstüne ceviz koyulur.
Şerbet kayamaya bırakılır ve kaynayınca limon suyu koyularak şerbet koyulaşınca ateş kapatılır.
Şerbet soğuk kalburabastılar ise ılık olmalıdır.

AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. Tatlının şerbeti yokmu?

    YanıtlayınSil
  2. şerbeti tarifini yazmayı unutmuşum. kusurabakmayın. iyi akşamlar dilerim.

    YanıtlayınSil
  3. kaç dercede pişcek ne kadr acaba? ve ck guzel bi tarif:)

    YanıtlayınSil
  4. yorumlarıma biraz geç baktım kusura bakmayın, yorum için teşekkürler. tatlıyı yaptınızmı bilmiyorum ama 170 derecede pembeleşene kadar pişirmeniz yeterli olur, iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!