9 Eylül 2008 Salı
KALBURABASTI
Geleneksel ve bir okadarda lezzetli tatlılarımızdan birtanesi.
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 bardak un
Şerbet için
3 bardak şeker
3,5 bardak su
3-4 damla limon suyu
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kaparılıp bir yüzü delikli makarna süzgecine bastırılır. Arzu edilirse ister içine yada ister üstüne ceviz koyulur.
Şerbet kayamaya bırakılır ve kaynayınca limon suyu koyularak şerbet koyulaşınca ateş kapatılır.
Şerbet soğuk kalburabastılar ise ılık olmalıdır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Tatlının şerbeti yokmu?
YanıtlaSilşerbeti tarifini yazmayı unutmuşum. kusurabakmayın. iyi akşamlar dilerim.
YanıtlaSilkaç dercede pişcek ne kadr acaba? ve ck guzel bi tarif:)
YanıtlaSilyorumlarıma biraz geç baktım kusura bakmayın, yorum için teşekkürler. tatlıyı yaptınızmı bilmiyorum ama 170 derecede pembeleşene kadar pişirmeniz yeterli olur, iyi akşamlar dilerim sevgiler.
YanıtlaSil