20 Eylül 2008 Cumartesi

FIRINDA KARNABAHAR
























Karnabaharı çok seven ama kızartmasını ağır bulanlar için bir alternatif.
1 tane küçük boy karnabahar
2 yumurta
1 su baradğı süt
1,5 - 2 su bardağına yakın un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
Kırmızı toz biber
Kaşar peyniri rendesi
Karnabaharlar çiçeklerine ayrılıp 10-15 dk. haşlanır ve suyu tamamen süzülür. Yumurta, süt, un, tuz ve karabiber derin bir kap içinde çırpılır. Biraz yoğun kıvamda bir harç elde edilir. Harcın içine karnabaharlar koyulup karıştırılır. Daha sonra yağlanmış fırın kabına alınarak üzeri düzeltilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayılıp kırmızı biber serpildikten sonra 180 derecede her tarafı kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır. Karnabahar orta boy ise yumurta dahil diğer ölçüleride arttırısanız lezzetinden daha iyi sonuç alırsınız. Dilerseniz dilimlerin üzerine yoğurt ve ketçap da koyup servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!