5 Eylül 2008 Cuma
EL AÇMASI BÖREKLER
Bugün hamurla uğraşmak istedim ve böyle dğişik modelde börekler yaptım.
Yaklaşık 5 su bardağı un
1 paket margarin
3 yemek kaşığı sirke
Yarım paket yaş maya
1 kahve fincanı ılık süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Maya şeker ve süt karıştırılarak mayalandırılır. Un elenerek içine yarım paket margarin ve diğer bütün malzemeler karıştırılarak 10 dk. yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur önce oklava ile yufka büyüklüğünde açılır. İçine kalan yarım paket margarinin yarısı küp küp doğranarak her yanına koyulur ve bohça gibi katlanır. Daha sonra hamur tekrar yufka büyüklüğünde açılarak yine içine kalan bütün margarin küp küp kesilerek her yanına koyılur ve bohça gibi katlanır. Ardından hamurumuz bir poşetin içine koyarak buz dolabında bir gece dinlendirilir. Ertesi gün hamurumuzu, bu kez yufkadan biraz daha küçük açarak rulo şeklinde katladıktan sonra, Hamurdan parçalar keserek istenilen şekiller verilir. Arzu edilirse içine peyirli harç koyulabilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder