24 Eylül 2008 Çarşamba

DALYAN KÖFTE
























Bugün canım köfte istedi, ama baktım buzdolabında 250 gr. kadar kıyma var, olurmu olmazmı derken, bir cesaret yaptım dalyan köfteyi. Resimlerde küçük görünse de, bize yetti arttı bile.
Ben yaptığım ölçüyü veriyorum, Siz elinizdeki kıyma miktarına göre, iç malzemeyi çoğaltabilirsiniz.

























250 gr. kıyma
1 büyük boy soğan
Yarım su bardağı kurutulmuş rondodan geçirilmiş ekmek
1 tane yumurta
1 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
İçine 2 tane katı haşlanmış yumurta, isterseniz bezelye ve havuçda koyulabilir.
Soğan rendelenir. Haşlanmış yumurtar hariç tüm malzemelerle güzelce yoğrulur. Yağlı kağıt üzerinde kalem kalınlığında olacak şekilde, bastırarak inceltilerek ve kare şekli verilir. İçine haşdığımız yumurtalar koyularak, kıyma rulo şeklinde yağlı kağıt ile birlikte sarılır. Daha sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!