23 Eylül 2008 Salı
ŞAKŞUKA
Bizim çok sevdiğimiz mezelerden biri daha.
3 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane çarliston biber
2 tane orta boy patates
3 tane olgun domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcan, kabak ve patatesler küp küp doğranır, kızartılır ve servis tabağına alınır. Başka bir tavada biberler küçük doğranır ve kızartılır. Domates rendelenir ve suyu cekene kadar kavrulur. Ateşi kapatmaya yakın tuz ve sirke eklenir. Biberler domatesin içine karıştırıldıktan sonra kızartmış olduğumuz diğer sebzelerin üzerine dökülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder