18 Eylül 2008 Perşembe
FIRIN MAKARNA
Çok severek yiyoruz. Bazen öğlen gelen misafirlerime de ikramlık olarak hazırlıyorum.
1 paket fırın makarna
Yaklaşık 200 gr. rendelenmiş kaşar
Üzeri için
Kırmızı toz biber ve karabiber
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3,5 bardak süt
1 tatlı kaşığı tuz.
Makarnamız haşlanırken bir yandan beşamel sosumuzu hazırlarız.
2 yemek kaşığı margarin ile un kavrulur. Ardından süt ve tuz ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edilir. Kaynayıp koyulaştıktan sonra ateş kapatılır.
Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülerek bir tencereye alınır ve üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sos katılarak makarna karıştırılır. Daha sonra fırın tepsimiz yağlandıktan sonra makarnalarımızın yarısı tepsiye dökülür ve üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinin yarısı koyulur. Kalan makarnanın tamamı tepsiye koyulur ve yine üzerine kalan kaşar peynirinin hepsi koyularak yaydırılır. En son üzerine kırmızı toz biber ve karabiber serpilerek fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
PİLAVLAR VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder