30 Eylül 2009 Çarşamba
IZGARADA TAVUK ŞİŞ VE SALATA
Hafif baharatlı bir tavuk ile akşam yemeğimizinde hafif olmasını istediğimden tavukları şişe dizip ızgarada yaptım.
1 tabak şişlik tavuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk eti kuşbaşı doğrandıktan sonra bir kapta diğer tüm malzemelerle harmanlanıp 4-5 saat bekletilir. Yemek saatine yakın şişlere dizilip ızgarada önlü arkalı pişirilir. Yanında da güzel bir salata ile afiyetle yenir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
İYİ GÜNLER, ELLERİNİZE SAĞLIK, IZGARANIZ ÇOK GÜZEL, HANGİ MARKA , BENDE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
YanıtlaSilmerhabalar, ızgaram kenwood marka ve ben çok memnunun. iyi günler dilerim.
YanıtlaSilteşekkür edrim serpil hanım, tarifleriniz güzel, eşiniz şanslıymış:) özellikle bu satırı okutun kendisine:)
YanıtlaSilben teşekkürediyorum güzel sözlerini için, mutlaka okutacağım. iyi günler dilerim.
YanıtlaSil