27 Eylül 2009 Pazar

SUSAMLI HALKALAR

























Bol susamlı halkalar. Tadı hem kuru pastayı hem de poğaçayı anımsatıyor. Ben yanına domates ve peyniri çok yakıştırdım aa bide şöyle güzel demlenmiş bir çay. Buyrun tarifimiz.
2 yumurta
100 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket mahlepli susamlı kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı un
Üzeri için
Yeteri kadar kavrulmuş susam ve 1 tane çırpılmış yumurta
Un hariç tüm hamur malzemeleri karıştırılır. Un kontrollü şekilde koyuldukan sonra yumşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamura istenilen şekil verildikten sonra önce çırpılmış yumurtaya ardından susama batırılarak, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir.


























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!