9 Eylül 2009 Çarşamba

REÇELLİ KURABİYE

























Hem görüntüsü ile hem lezzeti ile çok hoş bir kurabiye.
Yarım paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçine
Arzu edilen herhangi bir reçel koyulabilir. Ben ahududu kullandım.
Tüm hamur malzemeleri karıştırılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlatılır ve ortası parmakla bastırılarak çukurlaştırılır. 170 derecede 15-20 dk. beyaz olarak pişirilir. Pişerken kontrol edin bazılarının çukurlukları kayboluyor, ben pişme esnasında sapı yuvarlak bir kaşıkla ortalarına tekrar bastırdım. Piştikten sonra fırından çıkartılan kurabiyeler, oda ısısına gelince içlerine bir tatlı kaşığı reçel koyulur.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!