7 Eylül 2009 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ KURABİYE























Nefis yumşacık elmalı kurabiye. Benim favori kurabiyelerimden kendileri.
1 paket oda ısısında margarin
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için
3 tane orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı çok iri olmayacak şekilde ceviz kırığı
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri ve vanilya
Hamur için tüm malzemeler yoğrularak kulak memesi yumşaklığında bir hamur hazırlanır. Hatta biraz daha yumşak bile hazırlayabilirsiniz, hamur dinlenme esnasında kendini toparlıyacaktır. Yoğrulan hamurumuz buzdolabına kaldırılır. Bu arada elmalar rendelenir ve şeker ile birlikte tavada suyu çekilene kadar kavrulur. Ateşi kapatmaya yakın ceviz ve tarçın ilave edilir. Hamurumuz dolaptan alınır, üç parçaya ayrılır ve her parça merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılarak 8 parçaya bölünür.














Her parçanın kenarına elmalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyularak hamur önce kenarlarından sigara böreği yapar gibi kıvrılır ve uç kısmına kadar sarılarak katlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 parmak aralıklı olarak sıralanır ve 170 derecede beyaz olarak pişirilir. Yalnız beyaz pişirme olayı çok önemli, hamuru nekadar fırında uzun süre tutarsanız hamur o kadar sertleşir. Kurabiyelerin geneli fırından çıktıktan sonra kıvam alır. Kurabiyemiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve vanilya elenir.

























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!