11 Eylül 2009 Cuma

BARBUNYA PİLAKİ




















Yanında da pilav oldumu, yemeğe doyum olmaz.
1 kilo barbunya
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Barbunya ayıklanıp yıkandıktan sonra bir tencereye koyularak üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyulur. 10 dk. kadar haşlanır ve suyu süzülür. Düdüklü tencereye yağ ve soğan koyulur, soğanlar biraz kavrulduktan sonra salça eklenerek bir kaç kez karıştırılır. Daha sonra barbunyalar da tencereye koyulup üzerine 1 bardak sıcak su koyulur, tuzu atılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak barbunya pişirilmeye bırakılır. Yaklaşık 10-15 dk sonra ateş kapatılır.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. merhaba öncelikle blog harika tarifler için ne kadar teşekkür etsem az.Ben üniversite öğrensiyim tarifleriniz sayesinde karnımız doyuyor desem abartmış olmam.Yalnız malum öğrenci evinde düdüklü tencere olmaz hele de öğrenciler erkekse.Bu yüzden normal tencere kullanıyorum ama ya barbunyalar parçalanıyor yada çok uzun süre kaynatmama rağmen içi pişmiyor.Ağız tadıyla barbunya yada fasülye yiyemiyoruz.Normal tencerede pişirmenin bir püf noktası var mıdır açıklarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar. tarifleri beğendiğinize sevindim. sizinde ellerinize sağlık. barbunya, kuru fasulye nohut gibi bakliyatları 'yeşil mercimek hariç' bir gün önceden suda bakletirseniz, ertesi gün daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Birde pişirmeye başlayınca önce üzerini geçecek kadar su koyun, yarım saat boyunca bu suda haşlayın suyunu süzüp daha sonra soğan ve salça ilave ederseniz daha iyi olur. Birde mutlaka ikinci pişirme aşamasına yani soğan salça girdikten sonra sıcak su koyun ve tuz da bakliyatları geç pişireceğinden yemeğimiz piştikten sonra tuz ilave ediyoruz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!