2 Eylül 2009 Çarşamba
RUS SALATASI
Rus salatası yapmak için konserve alabileceğiniz gibi ev de kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Ben evde hazırlamayı daha çok seviyorum. Çünkü daha bereketli oluyor.
1 su bardağı bezelye
2 tane orta boy havuç
3 tane orta boy patates
Mayonez ve tuz
Tüm sebzeler yıkandıktan sonra önce bezelyeler sıcak suda haşlanmaya bırakılır. Bu arada önce havuç ve sonrada 2 patates zardan biraz daha büyük doğranır.Bezelye yaklaşık 10 dk haşlandıktan sonra üzerine havuç ilave edilir. Havuç eklendikten yaklaşık 5 dk. sonrada patates eklenir. Tüm sebzeler yumşayınca ateş kapatılır, suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Kalan bir patatesimiz püre yapılmak için soyulur ve irice doğranarak suda haşlanır ve sıcakken ezilerek püre yapılır. (püre yapmamızdaki amaç rus salatasının yoğun kıvamda olması için) Soğuyan garnitür ve püremiz derin bir kabın içine alınarak üzerine tuz atılıp mayonez sıkılarak karıştırmaya başlanır. Mayonez çokluğunu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Mayonez tadını hafifletmek isterseneiz içine 2 yemek kaşığı kadar yoğurt koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
şiir gibi.ellerinize sağlık.ilk defa bu değişik tarifi denedim çok beğendim.tşk .lerrrrrrr
YanıtlaSil