
Genelde herkesin bildiği tarif. Daha önce sarımsaklı yoğurtlu tarifini vermiştim, bu kezde zeytinyağlı ve limonlu tarifini vermek istedim.
4 patlıcan
3 tane kırmızı biber
1 limon
3 diş sarımsak
Zeytinyağı ve tuz
Patlıcanlar ve biberler ateşte közlendikten sonra kabukları soyularak küçük küçük doğranır. (Soyma işleminden sonra patlıcan ve biberin üzerinde kalan küçük kabukları almak için elinizi ıslatın ve patlıcan yada biberin başından ucuna kadar elinizi gezdirin, küçük kabuklar elinize yapışacaklardır.) Doğradığımız malzemelerimiz derin bir kaba alınır, üzerine zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuz atılarak harmanlanır ve servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder