15 Eylül 2009 Salı
KURU MEYVELİ KEK
Kuru meyvenin tadı zaten çok güzel. Birde kekin içinde olunca lezzet ikiye katlanıyor.
8-10 tane kuru kayısı
8-10 tane kuru incir
8-10 tane hurma
1 avuç kuru üzüm
3 yumurta
1 su baradağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı istediğiniz bir çeşit meyve suyu (ben şeftali kullandım)
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Meyveler kuru üzüm büyüklüğünde doğrandıktan sonra bir kaseye alınarak üzerine 1 yemek kaşığı un koyulup karıştırılır. Ardından yumurta ve şeker 5 dk. çırpılır. Meyveler hariç tüm malzemeler sırasıyla koyularak karıştırılır. Son olarak kuru meyveler kek hamuruna katılıp bir kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırılıp yağlanmış fırın tepsisine koyularak önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder