30 Ekim 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YEMEĞİ


























1 kilo barbunya
1 tane patates
1 tane havuç
1 tane soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1-1,5 bardak su
Barbunyalara üzerini geçecek kadar su koyularak biraz haşlanır ve suyu süzülür. Düdüklü tencereye yağ ve soğan koyularak biraz kavrulur. Salça ilave edilerek bir kaç kez daha karıştırılır. sonra barbunyalar koyulur ve yine kavrulmaya devam edilir. Yaklaşık 5 dk. sonra küpküp doğranmış patates ve dilimlenmiş havuç ilave edildikten sonra üzerine 1-1,5 bardak su koyularak pişirmeye devam edilir. Yaklaşık 10- 15 dk. sonra ateş kapatılıp tuz ve karabiber ilave edilir.
AFİYET OLSU

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!