8 Kasım 2008 Cumartesi

YOĞURTLU ISPANAK YEMEĞİ

























Kışın en çok tükkettiğimiz sebzelerden biri. Hem yemek hem börek olarak çok tüketiyoruz.
1 kilo ıspanak
1 tane orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklar yıkanıp doğanır. Herhalde yemeğin en zor kısmı burasıdır.Ispanakları yıkama faslı. Tencerede soğan kavrulur içine salca ilave edilerek bir kaç kez karıştırılır.Ispanaklar parça parça içine atılıp karıştırılır ve tuz iavesiyle ıspanakların diriliği kaybedilir. Yıkanmış pirincimizi de ilave ettikten sonra içine yarım su bardağı su koyulup kaynamaya bırakılır.Eğer ıspanaklar cok su bırakırsa suyu daha az yada hiç su koymanıza gerek yoktur. Kaynamaya başlayan yemeğimiz kısa ateşe koyularak pişmesi beklenir. Pişen yemeğimiz yoğurt ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!