26 Kasım 2008 Çarşamba
ISPANAK SAPI MÜCVERİ
Geçen gün ıspanaklı börek yaparken ıspanakların saplarını ayırmıştım. Ertesi gün onları mücver yaptım.
1 kilo ıspanağın sapı
2-3 tane ince doğranmış taze soğan
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Ispanak sapları 1 tatlı kaşığı tuzla güzelce süzgeç içinde ovulup suyu çıkarılır. Sonra diğer tüm malzemeler karıştırılarak koyu kıvamlı hamur yapılır. Hamurun içine ben tekrar tuz atmadım. Bir tavada önlü arkalı pembe olarak kızartılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder