26 Kasım 2008 Çarşamba
TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
Benim oğlum daha çoook minik olduğu için yaptığım çorbalara genelde tavuk ilave ediyorum. Tavuğu sade olarak yemediği için mecburen bu şekilde yapmak zorundayım. Dilerseniz siz sade olarakta yapabilirsiniz.
Yarım su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Küçük küçük doğranmış yarım göğüs eti
2 tane rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
6 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Limon suyu
Sıvı yağda un pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine domatesler ve salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra üzerine 2 bardak su ile önce çorbanın pütürlülüğü kaybedilir, ardından kalan suyun tamamı koyulup tavuk eti ile 5 dakika pişirilir, sonrada tel şehriyeler, tuz ve karabiber koyularak şehriyelerin pişmesi beklenir. İster çorbanın tamamına, isterse servise çıkmadan önce limon suyu eklenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder