7 Ekim 2008 Salı

KIYMALI KIZARTMA

























2 tane patates
2 tane patlıcan
2 tane kabak
250 gr. kıyma
1 tane orta boy soğan
Sebzeleri kızartmak için yeterince sıvı yağ
Ayrıca kıymayı kavurmak için yine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tane olgun domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
üzerini süslemek için 4-5 diş dilimlenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcan, patates ve kabak kızartılıp servis yapılacak olan derin bir kaba alınır. Soğan yemeklik doğranır, üzerine kıyma, domates ve salça ilavesiyle kavrulur. yarım bargak su ialve edilere bir iki kere kanatılır, suyunu çok çekmeden ocaktan indirilir. Kavrulan kıymamız kızartmamızın üzerine koyulur. Son olarak domates ve sarımsak dilimleriyle süslenip, 180 derece ısılı fırında 15 dakika pişirilir.


























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!