4 Ekim 2008 Cumartesi
SÜTLAÇ
Sanırım kimsenin hayır diyemeğeceği klasik tatlılardan biri sütlaç.
1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1-1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 vanilya
Üzerine tarçın
Pirinç su ile suyunu çekene kadar pişirilir. 1 litre sütten yarım bardak ayrılarak buna pirinç unu koyulup karıştırılır. Kalan süt bir tencereye koyularak kaynamaya bırakılır. Kaynayan sütün içine pirinç koyulur. Üzerine pirinç unlu süt yavaş yavaş ilave edilir. Ardından şeker ilave edilir ve arada bir karıştırılarak pirinçle süt özleşene kadar pişirilir, ateş kapatılmaya yakın vanilya ilave edilir ve sıcakken kaselere boşaltılır. Kaseler boşalttıktan sonra henüz sütlaç soğumadan bir iki kere karıştırılırsa, pirinçler dibe çökmez. Soğuyan sütlaçlar tarçınla süslendikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder