29 Ekim 2008 Çarşamba
İKİ RENKLİ İRMİKLİ TATLI
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 tane vanilya
2 yemek kaşığı kakao
100 gr. margarin
Kakao ve margarin hariç tüm malzeme karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Pişince içine margarin koyulur ve margarinin erimesi beklenir. Su ile durulanmış kabımıza muhallebinin yarısı dökülür. Ardından kalan muhallebiye kakao eklenerek biraz daha karıştırılır ve oda beyaz muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı oda ısısına gelince buzdolabına koyulur ve soğuk olarak servis yapılır. Dilerseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz. Eşim pek kakaolu tatları sevmediği için (bende tam tersi) kakaolu tarafını az tuttum.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder