9 Ekim 2008 Perşembe
HAVUÇLU MEZE
Özellikle görüntüsüyle misafir sofralarını renkli yapan bir meze.
4-5 tane orta boy havuç
5-6 kaşık yoğurt
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Havuçlar rendelendikten sonra sıvı yağda tuzda atılarak diriliği gidene kadar biraz kavrulur. Bir kaseye alınarak soğuması beklenir. Diğer yandan sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Yoğurt, havuçların içene karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak dilerseniz pul biberle süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder