9 Ekim 2008 Perşembe

YOĞURT TATLISI

























Hafif ve güzel bir şerbetli tatlı.
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerini süslemek için
İsteğe göre üzerine, hindistan cevizi, dövülmüş antep, fındık yada kremşantiyle süsleyebilirsiniz.
Şerbet için
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Su ve şeker kaynadıktan sonra içine limon suyu damlatılarak 5 dakika daha kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve şeker mikserle çırpıldıktan sonra diğer malzemeler teker teker eklenerek karıştırmaya devam edilir. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Tatlı fırından çıktıktan 5 dk. sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN

3 yorum :

  1. kaç cmlik kalıpta pişirdiniz?zeynep

    YanıtlaSil
  2. kaç cm kalıpta pişirelim?

    YanıtlaSil
  3. merhabalar. klasik yuvarlak borcamda pişirdim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!