13 Ekim 2008 Pazartesi

KAŞARLI VE KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ



















































Çok lezzetli oldu. Biz yemeğe doyamadık.
4 tane uzun patlıcan
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
1 tane biber
3 tane rendelenmiş olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Karabiber ve tuz.
1 tane üzerini süslemek için dilimlenmiş domates
Patlıcanları kızartmak için ayrıca yeterince sıvı yağ
Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra, uzun olarak dilim dilim kesilir. Ardından bir tavada kızartılır. Soğan ve biber bir tencerede kavrulur. Salça ve kıyma ilavesiyle kavrulmaya devam edilir. Daha sonra rendelenmiş domatesler, tuz ve karabiber ilave edilerek domateslerin suyunun çekmesi beklenir. Kızartmış olduğumuz patlıcanların yarısı önce bir sıra yağlanmış borcama sıralanır. Daha sonra üzerine kıymalı harcımızın hepsi koyulur. Ardından kalan patlıcanlarda kıymalı harcın üzerine dizilerek kenarlarına dilimlenmiş domatesler koyulur. Bu şekilde 10-15 dk. 180 derece ayarlı fırında domateslerin erimesi beklenir. Son olarak fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine kaşar rendesi koyularak tekrar sıcak fırına verilip peynirin erimesi beklenir. Dilerseniz son iki işlemi yemek saatine yakın yapabilirsiniz. Yaklaşık 6 kişilik yemek olmaktadır.
AFİYET OLSUN

5 yorum :

  1. harika olmuş yarın hemen yapıcağımmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  2. yemeğinizi yaptım çokkkkkkkkkkkkkkkk beğendik.tşk ederim

    YanıtlaSil
  3. bende şimdi yapıyorum hemen tarif çok güzel görünüyo.iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  4. Bende denedim harika oldu tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. beğendiğinize çok sevindim afiyet olsun sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!