13 Ekim 2008 Pazartesi
KAŞARLI VE KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ
Çok lezzetli oldu. Biz yemeğe doyamadık.
4 tane uzun patlıcan
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
1 tane biber
3 tane rendelenmiş olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Karabiber ve tuz.
1 tane üzerini süslemek için dilimlenmiş domates
Patlıcanları kızartmak için ayrıca yeterince sıvı yağ
Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra, uzun olarak dilim dilim kesilir. Ardından bir tavada kızartılır. Soğan ve biber bir tencerede kavrulur. Salça ve kıyma ilavesiyle kavrulmaya devam edilir. Daha sonra rendelenmiş domatesler, tuz ve karabiber ilave edilerek domateslerin suyunun çekmesi beklenir. Kızartmış olduğumuz patlıcanların yarısı önce bir sıra yağlanmış borcama sıralanır. Daha sonra üzerine kıymalı harcımızın hepsi koyulur. Ardından kalan patlıcanlarda kıymalı harcın üzerine dizilerek kenarlarına dilimlenmiş domatesler koyulur. Bu şekilde 10-15 dk. 180 derece ayarlı fırında domateslerin erimesi beklenir. Son olarak fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine kaşar rendesi koyularak tekrar sıcak fırına verilip peynirin erimesi beklenir. Dilerseniz son iki işlemi yemek saatine yakın yapabilirsiniz. Yaklaşık 6 kişilik yemek olmaktadır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇEŞİTLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
harika olmuş yarın hemen yapıcağımmmmmmmmmm
YanıtlaSilyemeğinizi yaptım çokkkkkkkkkkkkkkkk beğendik.tşk ederim
YanıtlaSilbende şimdi yapıyorum hemen tarif çok güzel görünüyo.iyi akşamlar
YanıtlaSilBende denedim harika oldu tesekkurler
YanıtlaSilbeğendiğinize çok sevindim afiyet olsun sevgiler.
YanıtlaSilÇok beğendim hemen yapıcağım
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSil