17 Ekim 2008 Cuma

KAPUSKA
























Bir küçük boy kapuskalık lahana
1 tane büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre içine pirinç de ilave edebilirsiniz
Lahana doğrandıktan sonra yıkanarak süzgeçte bekletilir. Dilerseniz kalın damar yerlerini çıkarabilirsiniz. Geniş bir tencerede soğan yağda kavrulur, salça koyularak biraz daha kavrulur ve ardından lahanalar yavaş yavaş ilave edilerek yumşaması beklenir. Tüm lahanalar yumşadıktan sonra dilerseniz içine bir çay bardağı pirinç ilave edebilirsiniz. Ben koymadım. Yumşayan lahanalara tuz ilave edilir ve lahana su bırakacağından hiç su ilave etmeden yavaş ateşte pişirilir.
Not: pirinç ilave edecekseniz, bir su bardağına yakın su koyabilirsiniz. Ayrıca kalın damarları çıkarırsanız, onlarıda sıcak su da haşladıktan sonra üzerine zeytinyağ ve limon ile bir salata yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!