27 Ekim 2008 Pazartesi
ARMUTLU KEK
Bizim evde meyve çok tüketilmez, ama çocuklar için hep vardır. Ah birde onları cocuklara
soyup önlerine verecek anne bulsak. Yok okadar da değil canım. Ama yinede malesef meyveler kalıyor. Sonrada değerlendirme yoluna gidiliyor. Bu tarifte onlardan biri diyebiliriz. Şunu söyleyebilirim ki bu kek süper oldu. Hem yumşacık hemde lezzetli .Ayrıca bu tarifi canım arkadaşım Zuhal'in bana hediye getirdiği tart kalıbınıda yaptım. Ona buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardaktan 2 parmak eksik un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 iri armut
Armutların üç tanesi dilimlenerek kekin üzerine, kalan bir taneside küp küp doğranıp kekin içine koyulacaktır.
1 su bardağı fındık yarısı iri dövülmüş. İri dövülen fındıklarda kekin içine koyulacaktır.
Üzerine serpmek için tarçın.
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra, yağ, yoğurt, un, armut, vanilya, fındık ve kabartma tozu koyularak çırpılmaya devam edilir. Sonra hamur yağlanmış tart kalıbına dökülerek, kalan armut dilimleri sıralanır. En son fındık sıralanaıp tarçın serpilerek, 170 derecede, üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder