12 Ekim 2008 Pazar

BULGUR KÖFTESİ























Hem etsiz hemde çok lezzetli bir yemek.
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salcası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tane küçük sağan
Çelik tencereye bulgur koyulur üzerine sıcak su ilave edilerek kapak kapatılır ve 10 -15 dakika demlendirilir. Daha sonra üzerine rendelenmiş sogan ve diğer tüm malzemeler koyularak yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşak kıvamda ise azar azar un ilavesiyle biraz sertleştirilir. Birbirini tutacak kıvama gelince, el su ile ıslatılarak, bir avuç köfte koparılır, avuç içinde bir kaç kez sıkılır ve bundan da fındıktan az büyük parçalar koparıldıktan sonra ortasına hafifçe bastırılır. Ardından unlu bir tepsi içine sıralanır. Daha sonra geniş bir tencereye 1,5 litre sıcak su koyularak, köfteler bu suya yavaşça salınır ve yaklasık 15-20 dk. pişirilir. Daha sonra delikli kevgir ile servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt ve sos gezdirilirek servis yapılır.
Sos için
2-3 yemek kaşığı sıvı yağda 1 -2 yemek kaşığı salca kavrulur.
AFİYET OLSUN

3 yorum :

  1. yemekler güzel...

    YanıtlaSil
  2. Tarifinize göre yaptım ama çok yumuşak oldu, kolay dağılıyo. Daha önce yemiştim, kıvamı biraz daha yoğundu. Yoğunlaştırmak için neler yapmam lazım acaba?

    YanıtlaSil
  3. yoğurma sırasında ele yumuşak gelirse biraz kıvamı arttırmak için un koyabilirsiniz. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!