19 Temmuz 2009 Pazar

GÜVEÇTE SEBZELİ TAVUK

























Herkese merhabalar. Bu akşam yemekte bol sebzeli tavuk yaptım. işte tarifimiz.

1 tane büyük soğan
2 tane yeşil biber
1 veya 2 patates
1 tane büyük havuç
250 gr mantar
1 tane büyük kabak
2 yemek kaşığı salça
2 tane tavuk göğüs eti
1 su bardağı sıcak su
Sıvıyağ, tuz ve karabiber

Üzerine domates dlimleri

Tüm sebzeler ve tavuk eti küp küp doğaranır. Soğan ve biber sıvıyağda kavrulur. Salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ardından önce tavuk eti sonra mantar ,patates, havuç ve en son kabak ile (hepsi 2-3 dk. ayrı ayrı kavrulur) kavrulma işlemi bitirilir. 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek orta ateşte biraz suyunu cekmesi beklenir. Daha sonra güveç kaplarına paylaştıralan yemeğimiz, üzerine domates dilimleri koyulup 200 derece ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!