23 Temmuz 2009 Perşembe

PATLICAN KEBABI

























Arkadaşlar, bu sıcaklarda insanın canı ne yemek yapmak istiyor ne de tarif yazmak. Hadi bir gayret diyip hemen hemen zaten herkesin bildiği bu yemeğin tarifini yazayım dedim. İşte tarif.
4 tane uzun patlıcan
Yarım kilo kıyma
3-4 tane çarliston biber
1 tane domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
Kıyma, ekmek içi ve baharatlarla yoğrulur. Patlıcanlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Köfteler ceviz büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra bir patlıcan bir köfte olmak üzere yuvarlak bir tepsiye sıralanır. Ortasına biberler ve halka şeklinde doğradığımız domates dilimleri koyulur. Salçamız 2 su bardağı suda eritildikten sonra tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde dökülür. Salça tuzlu ise tuz ilavesine gerek yoktur. Yemeğimiz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!