10 Temmuz 2009 Cuma

ETİMEKLİ MUHALLEBİ


























1 litre süt
100 gr. margarin
2,5 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket etimek
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı şeker
Bir tencereye margarin koyularak ateşte erimesi beklenir. Üzerine un ilave edilip 2-3 dakika un kavrulur. Üzerine 1 litre süt azar azar ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra şeker ilavesiyle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra içine vanilya koyulup mikserle 5 dakika çırpılır.
Bir tepsiye etimekler sıralanır. Üzerine bir buçuk bardak sıcak suda erittiğimiz 4 kaşık şeker ilavesiyle şeker eriyene kadar karıştırılıp şekerli su etimeklerin her birinin üzerine yedirilir. Son olarak muhallebimiz etimeklerin üzerine dökülerek soğuyunca tarçın ile süslenip soğuk servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!