10 Temmuz 2009 Cuma
ETİMEKLİ MUHALLEBİ
1 litre süt
100 gr. margarin
2,5 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket etimek
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı şeker
Bir tencereye margarin koyularak ateşte erimesi beklenir. Üzerine un ilave edilip 2-3 dakika un kavrulur. Üzerine 1 litre süt azar azar ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra şeker ilavesiyle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra içine vanilya koyulup mikserle 5 dakika çırpılır.
Bir tepsiye etimekler sıralanır. Üzerine bir buçuk bardak sıcak suda erittiğimiz 4 kaşık şeker ilavesiyle şeker eriyene kadar karıştırılıp şekerli su etimeklerin her birinin üzerine yedirilir. Son olarak muhallebimiz etimeklerin üzerine dökülerek soğuyunca tarçın ile süslenip soğuk servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder