21 Temmuz 2009 Salı

HAŞHAŞLI KATMER

























Haşhaşlı çok nefis bir kahvaltılık önerisi

5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurmak için yeteri kadar su
2-3 tane haşlanmış patates
100 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 yemek kaşığı çekilmiş yağlı haşhaş
Elenmiş unun içine yoğurt, tuz, karbonat, sıvı yağ ve biraz su eklenerek hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında olunca 15 -20 dk. dinlendirilir. Bu arada 2-3 tane patates haşlanır. (Patates hamurun daha yumşak olmasını sağlıyor. Yani biz patatesli daha çok seviyoruz.) Ayrıca 100 gr. margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ bir tavaya koyularak ateşte margarinin erimesi sağlanır. Dinlenmiş olan hamurumuzu unlu bir tezgah üzerinde yufka gibi açalım. Ben hamuru ikiye bölüyorum ve tek tek açıyorum. Böylece daha ince açabiliyorum. Eğer sizde ikiye bölerseniz, patateslerinizi ve haşhaşınızıda ikiye bölmeyi unutmayın. Hamurumuzu yufka gibi açtıktan sonra üzerine ilk olarak 3-4 yemek kaşığı eritmiş olduğumuz margarinli sıvı yağdan 3-4 yemek kaşığı gezdirip elimizle tüm hamuru yağlayalım. Ardından 2 yemek kaşığı haşhaşımızdan sürüp yine tüm hamurun üzerine sürelim. Son olarakda patatesleri rendeleyip hamurun üzerine yaydıktan sonra hamurumuzu rulo yapalım.













Daha sonra rulo halindeki hamurumuzu 4 parmak genişliğinde keselim. Kestiğimiz her parça hamuru her iki ucundan bastırıp yassılaştıralım ve unlanmış bir tepsi içinde buzdolabında bir süre dinlendirelim.













Daha sonra her parça hamuru tek tek yuvarlak olarak merdane ile yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde açalım. ( çokda ince olmamalı) Son olarak açtığımız hamuru kızgın tava üzerine alalım ve yaklaşık 10 sn sonra ters çevirip artan margarinli ve sıvı yağlı karışımdan yarım yemek kaşığı hamurun ilk pişen yüzüne gezdirip kaşığın sırtıyla yağı tüm hamura yedirelim, sonra hamurun diğer yüzünü çevirip aynı yağlama işlemini uygulayalım. Tüm hamurları bu şekilde tek tek pişirelim. Hamurun her iki yüzü nar gibi kızardıktan sonra servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!