14 Temmuz 2009 Salı
YAYLA ÇORBASI
Bizim evde en çok sevilen çorbalardan biri daha.
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
6-7- su bardağı soğuk su, 1 bardağı et suyu olabilir
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
Derin bir tencerede pirinci bir miktar su ile biraz haşlayın. Haşlanan pirincin üzerine soğuması için önce 2-3 bardak soğuk su dökün. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu bir süre kaşıkla karıştırın. Kalan suyuda yoğurdun içine ekleyin. Pirinci soğutmamızın sebebi, sıcak suyun yoğurdu kesme şansı olduğu için. Su eklediğimiz yoğurdu pirincin içine yavaş yavaş karıştırarak dökün. Ocağın altını tekrar yakın ve sürekli karıştırarak çorbanın kaynamasını bekleyin. Yalnız karıştırma işine hiç ara vermemeniz gerekiyor, yoksa çorba kesilir. Kaynayan çorbamızı bu kezde ara sıra karıştırarak 10-15 dakika daha ateşte bekletiyoruz. Bir yanda da küçük bir tavada 2 yemek kaşığı yağın içine nane ve kırmızı biber koyarak biraz kızdırıyoruz. Naneli sosumuz hazır olunca çorbanın içine döküyoruz. En son çorbamıza tuz ekleyerek ateşi kapatıyoruz. Yine tuzu önce atmanız çorbanın kesilmesine sebep oluyor.Pişen çorbamızın kuvvetli sıcağı gittikten sonra kapağını kapatıyoruz ki yoğut ve pirinç dibe çökmesin diye.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder