24 Temmuz 2009 Cuma

TAHİNLİ VE PEKMEZLİ KURABİYE


























Çıtır çıtır görünmesine rağmen aslında yumşacık hatta ağızda dağılan bir kurabiye. Denemenizi tavsiye ederim.
1 nescafe fincanı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay bardağı un
Yarım su bardağı kavrulmuş susam
Öncelikle bir tavada susam kavrulur. Kavrulan susamları bir tabağa alın. Eğer tavada bırakırsanız, tavanın sıcağıyla susamlar kavrumaya devam edecek ve acı bir tat olacaktır. Daha sonra fırın ısısı 170 dereceye getirilerek fırın çalıştırılır. Tahin, pekmez ve pudra şekeri bir kaşıkla karıştırılarak şeker eritilir. Üzerine un ilave edilerek yoğrulur. Yoğurma işleminde hamur birbirini tutmayacak kıvamda olacağı için panik yapmayın. Karıştırma işlemi bitince elinizi güzelce yağlayın ve hamurdan yumurta büyüklüğünde olacak şekilde elinize alıp önce yuvarlayın sonra çay tabağından biraz küçük ne ince ne kalın bir hamur olacak şekilde üstüne bastırın. Son olarak kavrulmuş susama önlü arkalı batırıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Tüm hamur bittikten sonra Önceden ısıttığımız fırının orta kısmında yaklaşık 8 dk. üst kısmında ise 2-3 dk. tuttuktan sonra fırından hemen çıkarın. Hamur fırından çıkınca yumşacık hatta pişmemiş gibi gelebilir. Yine panik yapmayın. soğudukça kıvam alacaktır. Son olarak hamuru sıcakken tepsiden kaldırmayın aksi taktirde hemen dağılır. Biraz soğumasını bekleyin. Bu ölçüden yaklaşık 9 tane kurabiye çıkmaktadır. Yapımı oldukça kolay ve nefis bir kurabiye. Çayınız demlenmeden 10 dakikada kurabiyeniz hazır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!