7 Temmuz 2009 Salı
AĞLAYAN VOLKAN PASTA
Bu pastanın adıda nerden çıktı derseniz, bu pasta sanki bana ağlıyormuş gibi geldi, eşimde daha çok volkana benzemiş diyince, ortaya böyle bir isim çıktı:))
5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
İçi için
pasta kreması
Üzeri için
1 paket çikolata sosu
3-4 parça beyaz çikolata
Tüm malzemeler çırpıldıktan sonra, 170 derecede pişirilir, Kek soğuduktan sonra ikiye kesilerek 1 çay bardağı süt ile ıslatılır. Arasına pasta kreması sürülür. Arzu edilen bir meyve koyulabilir. Üzeri çikolata sosu ile kaplanır ve benmari usulü erittiğimiz bayaz çikolataya biraz süt eklenerek pastanın üzerine dökülür aşağıya doğru akıtılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder