6 Nisan 2009 Pazartesi

ZEBRA KEK

























Çok şık görünümlü bir kek
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
3 bardak un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şeker bir güzel çırpıldıktan sonra, sıvı yağ ve soda ilavesiyle çırpılmaya devam edilir. 3 bardak undan 1 yemek kaşığı ayrıldıktan sonra un vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılmaya devam edilir. Sonra bu karışım ikiye ayrılır. Bir tanesine kakao ilave edilir diğerine de ayırdığımız bir kaşık un ilave edilir ki yoğunlukları aynı olsun. Yağladığımız yuvarlak bir fırın kabına, boyutları aynı iki ayrı kepçe ile önce kakaolu harçtan bir kepçe fırın kabının tam ortasına dökülür, kakaolu harcın tam ortasına da beyaz harçtan dökülerek tüm hamur bir siyah bir beyaz olarak birbirinin üzerine gelecek şekilde bitirilir. Dilerseniz kürdan yardımıyla ortadan başlanarak dışa doğru hamur çektirilir. (Ortadaki dilimde görüldüğü gibi bir şekil çıkar.) Önceden ısıtlmış fırında 170 derecede üzerinin rengi değişene kadar, kündan kontrolüyle pişirilir. Hamur döküm işlemi yemek kaşığıyla yapılırsa çizgiler çok ince olacağından birbirine karışma ihtimali de olduğu için model belli olmayabilir, o yüzden ya servis kaşığı yada kepçe bu iş için daha uygundur. Ayrıca her hamur koyulacağı zaman kepçenin altı güzelce sıyrılmalıdır, aksi halde harelerin görüntüsü bozulabilir.
AFİYET OLSUN

3 yorum :

  1. Çok beğendim kekinizin hem şeklini hem de tarifini. İlk fırsatta deniycem.

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli bir kek oldu , olculer birebir denk geldi.tesekkur ederim.acaba kac cm kek kalibi kullandiniz?

    YanıtlaSil
  3. sevgi hanım merhabalar. tepsi olarak yuvarlak borcam kullandım. iyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!