27 Nisan 2009 Pazartesi
FINDIKLI VE ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
Ağıza gelen bütün fındık taneleriyle çok güzel oldu.
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı bütün fındık
Yarım paket bitter çikolata
Kuru malzemeler önce bir bardak süt ile eritilir. Daha sonra kalan sütün hepsi koyularak muhallebi gibi pişirilmeye başlanır. Muhallebi kaynamaya başlayınca içine bitter çikolata ve fındık ilave edilir. 5 dk. daha pişirildikten sonra ateş kapatılır. Muhallebiyi yerken bütün fındıklar damakta hoş bir lezzet bırakıyor.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder