24 Nisan 2009 Cuma

CEVİZLİ HAFİF TATLI



























Gayet lezzetli ve gerçekten hafif bir tatlı.
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
8 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Şerbet için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
Önce şerbet hazırlanır. Şeker ve su kaynadıkltan sonra içine limon suyu ilave edilir ve 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateş kapatılır.
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Daha sonra istenilen bir kalıpla kesilerek şekil verilir. Üzerine ceviz koyulduktan sonra yağlanmış fırın tepsisine sıralanır ve 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkardığımız tatlımızı 10 dk. dinlendirdikten sonra şerbet ilave edilir.

























AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. Çay bardağı normal çay bardağımı, yoksa büyük ajda bardaklarındanmı olacak?

    YanıtlayınSil
  2. Ölçü olarak normal çay bardağı kullandım. Tarifi beğenir ve tatlının fazla olmasını isterseiz daha sonra ajda bardağıylada deneyebilirsiniz. iyi akşamlar dilerim.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!