14 Nisan 2009 Salı
TUZLU KURABİYE
Pastanelerdeki kuru pastayı aratmayacak kadar güzel bir kurabiye. Pastane lezzetini sevenler mutlaka denemeli.
Yarım paket oda ısısında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane büyük yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket mahlepli susam arolamalı kabartma tozu
3 su bardağı elenmiş un
1 yumurtanın sarısı ayrıldıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve yumşak bir hamur elde edilir. Hamura istenilen şekil verildikten sonra fırın tepsisine sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede biraz pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
bu tuzlu kurabilerinizin birinde limon suyu diğerinde sirke kullanılmış fark nedir acaba,hangisi daha güzel oluyor
YanıtlaSillimon suyu veya sirke biraz kıtırlık sağlıyor esra hanım, hangisi varsa farketmez.
YanıtlaSilserpil hnm bilgi için tşk ederim.bu tuzlu kurabiyenizi denedim gerçekten pastanelerdeki kuru pasta tadında oldu.Hiç düşünmeden yapmak isteyenler denesin.
YanıtlaSil