17 Nisan 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

























Bizim evde en çok pişen sebze yemeği diyebilirim.

1 kg. taze fasulye
3 olgun domates
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 tane yeşil veya kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı zeytin yağ

Fasulyeler ayıklanıp yıkanır. Düdüklü tencereye soğan ve sarımsak doğranarak yağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara biber eklenir, kavrulmaya devam edilir.Daha sonra içine fasulyeler ilave edilerek üzerine tuz atılır ve kavurma işlemine devam edilir. İyice sönen fasulyelerimize küp küp doğranmış domates, şeker ve salça ilave edilerek karıştırılır. Domateslerlede biraz kavrulan fasulyemize yaklaşık 1 su bardağı sıcak su koyulur. Kaynamaya başlayan tenceremizin kapağı kapatılarak kısık ateşte 20-25 dk. pişirilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!