12 Nisan 2009 Pazar
YAZ HELVALI KEK
Aldığımız yaz helvasının tadını beğenmeyince bende onu kek yaparak değerlendirmek istedim. Zaten helva, tahinden yapıldığı için tadı aynı tahinli kek gibi oldu. Sanırım helva, niyayet beni yiyecekler diyip mutlu olmuştur bende onu değerlendirdiğim için mutluydum. Oğlum keki çok sevdiği için bu işten en çok karlı çıkan o oldu sanırım.
250 gr. yaz helvası
3 yumurta
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Yaz helvası rondoda çekilir. Öyle çok ufalanmıyor hamur gibi bir kıvamda oluyor. 3 yumurta mikserle beyazlayıp koyulaşana kadar çırpılır. İçine pekmez ve sıvıya ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Helva ilave edildikten sonra büyük pütürler yok oluncaya kadar çırpılır. Diğer malzemelerin hepsi sırasıyla karıştırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder