8 Nisan 2009 Çarşamba

ÇITIR PARMAK TAVUK

























Çıtır çıtır, pane harcını aratmayacak bir tavuk.
2 parça tavuk göğüs eti
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Tavuk eti yıkanıp süzüldükten sonra parmak şeklinde kesilir. Yumurta, süt ve tuz karışımında tavuklar bir saat dinlendirilir. Daha sonra galeta ununa bulanarak, tavada kızartılır.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. çok güzelllllll
    bol yağdamı kızartacağız acaba

    YanıtlayınSil
  2. Merhabalar. Yağını çok bol yani patates kızartmasındaki gibi bol koymadım. Sanırım yarım su bardağı yeterli olacaktır. İyi akşamlar dilerim.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!