15 Nisan 2009 Çarşamba
CİĞER SOTE
Yumşacık ağızda dağılan ciğerler.
750 gr. dana ciğeri
1 tane büyük soğan
3 tane olgun domates
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Ciğer temizlenip yıkanır. ( ama ciğeri yıkamayın diyorlar. benim içime sinmiyor yıkıyorum. ) Bir tencerede soğan yağda az pembeleştirilir. Üzerine ciğerler koyulduktan sonra et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur. Daha sonra küp küp doğranmış domatesler, salça ve su ilave edilerek yemeğin kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak ciğerler yumşayana kadar pişirilir. Ateş kapatılmaya yakın tuz ve baharatları atılır. Dilerseniz pilav ve soğan salatasıyla servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
serpil hanımcım ne zaman ciğer yapsam hep bi kuru sert tadı oluyor. bi türlü dengeyi tutturamıyorum :(
YanıtlaSilSahra hanımcım. isterseniz bir süre yarım saat gibi sirkede bekletebilirsiniz. domatesini de bolca koyup tamamen suyunu çektirmeyin ve bir sürede kapağı kapalı dinlendirin bakalım sonuç nasıl olacak. aklıma bunlar geldi şimdilik. iyi akşamlar dilerim.
YanıtlaSil