20 Nisan 2009 Pazartesi

ELMALI KEK
























Yine az yağlı ama yumşacık bir kek tarifi.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
2 tane büyük elma
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra süt, yağ, un koyulup çırpılmaya devam edilir. En son vanilya ve kabartma tozu eklenir, yağlanmış fırın kabına dökülür. Elmalar alaca soyulup ince dilimlendikten sonra kekin üzerine sıralanır. Son olarak elmaların üzerine tarçın serpilip, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.

2 yorum :

  1. Bu tarifinizide denedim , harika oldu .buyuk yuvarlak borcam kullanmissiniz galiba? Kaplar ile ilgili bir olcu sorunum var da:)

    YanıtlaSil
  2. evet yuvarlak borcam kullandım sevgi hanım, zebra kekide bu borcamda pişirdim. iyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!