19 Haziran 2009 Cuma

KIYMALI PİDE


























Hafta sonunda evde kendiniz pide yapmak isterseniz işte tarifimiz.
Yarım paket margarin
2 çay bardağı yoğurt
2 Çaybardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instatnt maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske şeker
Aldığı kadar yaklaşık 5 su bardağı un

İç malzemesi
250-300 gr. kıyma
2 tane orta boy soğan
2 tane yumurta
3 tane olgun domates
2-3 tane sarımsak
Çeyrek demet maydonoz
1 tane küçük patates
1-2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
Üzerine 1 yumurta
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dilerseniz üzerine acı biber koyabilirsiniz.

Soğan, sarımsak, patates, maydonoz, domates rondodan geçirildikten sonra derin bir kaba alınır. İçine kıyma, yumurta ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.

Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve hamur yarım saat dinlendirilir. Yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar kopardım. Hamuru 12 parçaya böldüm. Fırın tepsisinin uzunluğunda merdane ile açtım. İçine iç malzemesinden 2 yemek kaşığı koydum ve kenarlarından içe doğru kıvırdım. Fırın tepsisine 2 parmak aralıklarla sıraladım. Diğer hamurlarıda aynı şekilde yaptıktan sonra kalan iç malzemeyi hepsine paylaştırdım. Üzerine 1 yumurta ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp sürdüm. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim. Yanında da ayranla afiyetle yedik.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. harikaaaaa bu ölçüden 12 pide çıkıyor sanırım ama kıyma 300 gr.bana az gibi geldi pidelerde bol içli.kıyma miktarında bir yanlışlık yok değil mi.selamlar.(denemek istiyorum)

    YanıtlaSil
  2. selamlar, ben 1 kilo kıymayı 4 parçaya bölüp kullandığım için miktarını yaklaşık olarak yazdım. buda 250- 300 gr kadardır. içine soğan ve patateste girdiği için malzeme çoğalıyor. dilerseniz siz daha fazlada kullanabilirsiniz. umarım yardımcı olmuşumdur. iyi akşamalar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!