18 Haziran 2009 Perşembe
TAVUKLU KREP SARMA
Tavuklu nefis bir lezzet.
Yaklaşık 4-5 parça fleto
Krep malzemesi için
2 yumurta
2 bardak süt
2,5 bardak un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 tatlı kaşığı tuz.
Krep malzemeleride karıştırılıp orta boy yağsız bir tavaya 2-3 yemek kaşığı dökülere ince olarak önlü arkalı pembeleştirilir. Tavuklar küp küp ve küçük küçük doğrandıktan sonra 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağda suyunu çekene kadar kısa ateşte pişirilir. Tavuğumu pişerken bir yandan da beşamel sosumuz hazırlanır. 2 yemek kaşığı margarin ile un kavrulur. Ardından süt ve tuz ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edilir. Kaynayıp koyulaştıktan sonra ateş kapatılır. Pişen tavuklar ile beşamel sos karıştırılır. Tavuklu harcımız, pişen kreplerin içine yaklaşık 2 yemek kaşığı koyularak rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine sıralanır. Üzerine kaşar rendelendikten sonra orta ısıdaki fırında yaklaşık 10 dakika tutulur.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇEŞİTLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder