21 Haziran 2009 Pazar

KAR YAĞDI HATUN

























Şerbetli tatlı ve sütlü tatlının bir arada mükemmel uyumu. Lezzetinin yanı sıra oldukçada hafif.
1 paket tuzsuz etimek
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr. margarin

Üzeri için
1 paket krem şanti
Bol miktarda hindistan cevizi
Nar
Etimekler borcama tek kat sıralanır. Bir tencerede 1 su bardağı şeker kremalize olup eriyene kadar kavrulur. Biraz soğuduktan sonra üzerine su ilave edilip tekrar ateşe koyularak şekerin erimesi sağlanır. Şerbet soğuduktan sonra etimeklerin üzerine dökülür.
Muhallebi için gereken malzemeler karıştılılarak pişirilir. En son margarin ilave edilir ve mikserle çırpıldıktan sonra şerbetini çekmiş olan etimeklerin üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür.
Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanıp yine bu kez soğumuş olan muhallebinin üzerine yayılır ve en son üstüne bolca hindistan cevizi serpilip nar ile süslenir. Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra sevis yapılır.

























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!